Category Archives: Ekonomia e tranzicionit

Pyetje & pergjigje nga Ekonomia e Tranzicionit

Pyetje 2 ET

38. Shkaqet të cilat ndikojnë në paraqitjen e korrupsionit dhe të kufizimit të lirive ekonomike, veqanërisht në vendet me një demokraci të re janë: 1. Marrja e kredive nën çmimin e tregut 2. Kontigjentet për mallëra dhe shërbime të caktuara … Continue reading

Posted in Ekonomia e tranzicionit | 1 Comment

Pyetje 1 ET

1. Procesi i globalizimit mund të përkufizohet dhe analizohet ne: Nivel boteror, ne nivel te shtetit, ne nivel te degëve të veqanta ekonomike, në nivel të korporatave. 2. Tranzicionin e karakterizojne dy procese të rëndësishme: 1. Kalimi i ish vendeve … Continue reading

Posted in Pyetje 1. | Leave a comment